Плетива и хендмейд изделия

Често задавани въпроси


Каква информация е нужна, за да направя поръчка ?

За да направите поръчка са нужни: име и фамилия, точен адрес за доставка, телефон за връзка и e-mail. Не пропускайте да отбележите името и размера на продукта, който сте избрали. Ако желаете фактура, трябва да изберете в квадратчето “Да” и да попълните данни на фирмата, на която да бъде издадена фактурата. Собственикът на сайта – “Терратех” ЕООД не е регистрирано по ДДС дружество и издаваме опростени фактури. Можете да направите своята поръчка и по телефона: +359886540106.

Какви са сроковете за доставка?

Стандартният срок за доставка е до два-три работни дни, според региона на доставка. За чужбина: 5 – 7 работни дни, в зависимост от работата на пощенските или куриерските служби.

С коя куриерска фирма се осъществява доставката?

За България използваме куриерските услуги на “Еконт” и “Спиди” по Ваш избор.

Каква е цената на куриерската услуга?

Цената на доставката зависи от избраната от Вас куриерска компания, както и от дестинацията (адреса), до която трябва да бъде изпратена поръчката. За поръчки под 100.00 лв доставката се заплаща от Клиента. При поръчки на стойност над 100.00 лв, доставката до офис в България на куриерска фирма “Спиди” е безплатна. В този случай, при получаване на поръчката Клиентът заплаща на “Спиди” само стойността на стоката, както и такса “Наложен платеж” (1.2% върху стойността на стоката), ако избере този начин на плащане. При онлайн плащане с карта през системата на Обединена Българска банка (ОББ) или по банкова сметка, такса “Наложен платеж” не се заплаща.

Предоставяте ли отстъпки?

Да. Основна политика на Lucky-handmade.com е грижата за клиентите. Освен чрез гарантирано качество на нашите ръчно изработени продукти, ние се стараем да удовлетворим нашите клиенти и като предоставяме различни търговски отстъпки.

Постоянни отстъпки за пазаруване онлайн
При всяка покупка на продукти на обща стойност над 100.00 лева, с доставка за България, Клиентът получава автоматично генериран осемзначен код за отстъпка от 10% за следваща покупка. Кодът е включен в имейла за приключване на поръчката
Кодовете са валидни за една покупка в рамките на следващите 30 дни от получаването им, независимо от стойността на покупката. Не се получават едновременно и не важат за стоки в промоция.
Клиентът има право да предостави кода на друг клиент, който може да го ползва при същите условия.
Кодовете се попълват от Клиента в специализираните полета “Промо код” на страниците “Количка” или “Приключване на поръчката” и автоматично начисляват отстъпката.

Промоционални оферти
Освен постоянните отстъпки Lucky-handmade.com предоставя временни промоционални оферти по различни поводи, които се обявяват на страница “Промоции”.

Имате ли магазин, където мога да видя и да закупя лично изделията?

Да. Магазин “Лъки Арт” се намира в гр. София, ж. к. “Гоце Делчев”, ул. “Деян Белишки” № 62.  Спирка „ж. к. Гоце Делчев“ на автобуси Е74, 76 (последна спирка), 204 (последна спирка), тролейбуси 7 (последна спирка) и 8 (последна спирка). На страница “Контакти” може да видите карта с разположението на магазина.

Доставяте ли продукти в чужбина?

Да. Доставки в чужбина (за страните от Европейски съюз) се изпълняват предимно чрез Български пощи, като за Австрия и Германия предлагаме и доставка чрез Спиди – DPD (по избор на клиента). Пратката се изпраща след извършено предварително плащане с карта през PayPal (може да платите в Евро), или с банков превод (може да платите в Лева или Евро). За доставки до страни извън Европейски съюз или ако имате въпроси, относно доставки в чужбина или Ваши специални изисквания, моля свържете се с нас на телефон: +359886540106 или на имейл: info@lucky-handmade.com

Как да се ориентирам правилно с размерите?

На всяка продуктова страница има описани размерите на съответния артикул. Преди да изберете размер е много важно да знаете исканите от Вас индивидуални размери. Ако имате въпроси и нужда от съвет, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефон: +359886540106

Мога ли да върна закупен продукт?

При неудовлетворение от закупения продукт можете да го върнете в 14 дневен срок, като единственото условие е покупката да не е повредена, да е чиста и да няма странични миризми. За повече информация прочетете условията на нашата страница “Връщане на стоки“.

За чия сметка са куриерските разходи при връщане или замяна на закупен продукт?

В случаите, когато “Лъки Арт” няма вина за връщане на стоката, разходите по обратната пратка са за сметка на клиента.

Как да платя за направената поръчка?

Плащания на продукти, поръчани от онлайн-магазин lucky-handmade.com могат да се извършват по следните начини:

 • Наложен платеж. Този начин за плащане е достъпен само при доставки до България и плащане в лева. Можете да заплатите поръчаната от Вас стока, в брой и или с карта, в офиса на избрания куриер или при доставка до Вашия адрес, заедно с таксата за доставка на избраната от Вас куриерска компания (“Еконт” или “Спиди”). При плащане чрез наложен платеж, в доставката и чрез двете куриерски компании, е включена БЕЗПЛАТНО опцията “Преглед и тест”.
  • При плащане чрез “Наложен платеж”, моля изискайте от куриера разписка за “Пощенски паричен превод”. Тази разписка заменя фискалния бон и молим да я запазите, в случай, че решите да се откажете от покупката в законовия 14-дневен срок.
 • Онлайн плащане с карта (Виртуален ПОС). Възможно е само за плащане в лева от България. Онлайн плащането с карта е най-изгодният начин на плащане, тъй като доставката е възможно най-евтина, без допълнителни такси. Плащането с карта е подходящо и когато желаете поръчката да бъде изпратена на адрес, различен от Вашия или когато желаете да направите изненада или подарък. Също така, ако не искате да плащате на куриера. Онлайн плащанията с карта се извършват през защитения платежен портал на Обединена Българска Банка (ОББ). Lucky-handmade.com няма достъп до данните на Вашата банкова карта. Такъв достъп има само Обединена Българска Банка (ОББ), през чиято защитена платежна система се извършва плащането. Приемат се карти Visa и Mastercard.
 • Плащане с Paypal. Възможно е само плащане в евро, от България или от чужбина. Това е една от най-популярните и доказано сигурни платформи за електронни разплащания чрез дебитни или кредитни карти в целия свят. Цената на Вашата поръчка и доставка ще бъдат преизчислени в Евро, с допълнително начеслена такса за трансакция и конвертиране на валутата. За плащането ще бъдете пренасочени към страницата за плащане на PayPal, като се изисква да имате акаунт в PayPal или да създадете нов. Ние нямаме достъп до Вашите данни при плащане с PayPal, те се съхраняват само във Вашия акаунт.
 • При онлайн плащане с карта или чрез PayPal, с поръчката ще Ви бъде изпратен и фискален касов бон.
 • Плащане по банков път. Възможно е плащане в лева или евро, от България или от чужбина. Този метод на плащане също е много изгоден, като поръчката ще Ви бъде изпратена след получаване на плащането по сметка, за което незабавно ще получите имейл. Можете да заплатите поръчаната от Вас стока по банков път, на банковата сметка на Търговеца – Терратех ЕООД, собственик на онлайн-магазин lucky-handmade.com: IBAN: BG91UNCR75271000569513; BIC (SWIFT): UNCRBGSF; Уникредит Булбанк, Титуляр – Терратех ЕООД.
  • При онлайн плащане с карта или чрез PayPal, заедно с поръчката ще Ви бъде изпратен фискален касов бон, който молим да запазите, в случай, че решите да се откажете от покупката в законовия 14-дневен срок.
  • При онлайн плащане с карта, по банкова сметка или чрез PayPal, цената за доставка е включена в стойността на поръчката и Вие на плащате на доставящата компания.
 • Плащане при вземане от магазина. Възможно е само плащане в лева. При избор на този начин на плащане, Вашата поръчка ще бъде запазена в магазин “Лъки Арт” за срок от три дни. Не се начислява доставка и допълнителни такси. Посетете магазина в този срок, за да вземете и платите Вашата поръчка. Адрес на магазин “Лъки Арт”: гр. София, кв. “Гоце Делчев”, ул. “Деян Белишки” 62.

По какъв начин става възстановяването на сумата, заплатена за върнат продукт?

Възстановяването на сумата за върната стока, ако върнатата стока отговаря на изискванията, описани по-горе, се осъществява по следния начин:
* ако стоката е била платена с наложен платеж, сумата за върнатия артикул се възстановява в срок до 14 (четиринадесет) дни след получаване на формуляр-заявление за отказ от покупка, ако стоката, съответства на изискванията за връщане (страница “Връщане на стоки”). Формуляра за отказ от покупка може да изтеглите на български език от ТУК… или на английски език от ТУК…. Възстановяването на сумата, без разходите за доставка, платени от Вас на куриерската компания, става на посочена от Вас банкова сметка или с паричен пощенски превод чрез куриерската фирма, която е осъществила доставката;
*ако стоката е била платена чрез банков превод, сумата за върнатия артикул, заедно с платените разходи за доставка, се възстановява в срок до 14 (четиринадесет) дни след получаване на формуляра-заявление за отказ от покупка, ако стоката, съответства на изискванията за връщане. Възстановяването става по банков път, в банковата сметка, която сте посочили във формуляра-заявление за отказ от покупка;
*в случай, че плащането е направено с банкова карта през защитената система на Обединена Българска Банка (ОББ), възстановяването на суми става в срок до 14 (четиринадесет) дни след получаване на формуляра-заявление за отказ от покупка, ако стоката, съответства на изискванията за връщане. Сумата се възстановява, заедно с платените разходи за доставка, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането;
*при плащане с PayPal, сумата, заедно с платените разходи за доставка, се възстановява по Вашия акаунт в PayPal, в срок до 14 (четиринадесет) дни след получаване на формуляра-заявление за отказ от покупка и ако стоката, съответства на изискванията за връщане.

Възможно ли е разминаване в цвета на продукта с този на снимката и в действителност?

Снимките, които презентират продуктите, представят най-точно цветовете им. Магазин “Лъки Арт” не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете, дължащо се на индивидуални настройки и технически параметри на компютърните системи, които се използват за достъп до магазина. 

С какъв произход са продуктите, които се предлагат в онлайн магазин “Лъки Арт”?

Всички продукти са ръчно изработени в България, от утвърдени български творци.

Мога ли да направя промени по поръчката си?

След като сте изпратили Вашата заявка тя се приема автоматично. Затова моля, преди заявяване на поръчката да обмислите добре Вашите желания! Ако все пак корекцията е необходима, то задължително се свържете с нас по телефона, най-късно до 4 часа след изпращането на заявката.

Мога ли да анулирам направена поръчка?

В случай, че по основателни причини трябва да анулирате поръчка, моля задължително се свържете с нас по телефона, най-късно до 4 часа след изпращането на заявката. Моля, не поръчвайте стоки, които не искате да закупите!

Има ли конфиденциалност на информацията при регистрация?

Всички данни, необходими за подаване на поръчка, се обработват съгласно Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година, относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR). Онлайн магазинът притежава SSL сертификат, с висока степен на защита.