Плетива и хендмейд изделия

Доставка и плащане

Доставки

Доставки за България

 • Доставките за България се извършват с куриерски фирми “Еконт” или “Спиди”, по избор на Клиента, до посочен адрес или до офис на куриер.
 • Повечето ръчно изработени продукти (плетива, бижута, текстил), предлагани от https://lucky-handmade.com са с тегло между 100 и 500 g (под 1 kg) и се таксуват по най-ниските тарифи за доставка на колетна пратка на куриерски фирми “Еконт” или “Спиди”, до офис или адрес според избора на Клиента.
 • Всички цени за доставка са според тарифите на куриерските компании и се обновяват периодично.
 • Стойност на доставката чрез куриерска фирма “Еконт”:
  • Основната цена на “Еконт” за доставка до офис, за колетни пратки с тегло до 1 kg, е 6.04 лв, а до адрес на Клиента – 7.61 лв (за населени места без офис на Еконт – 9.42 лв). За доставка до офис, за колетни пратки с тегло от 1 до 2 kg, цената е 6.65 лв, а до адрес на Клиента – 9.42 лв (за населени места без офис на Еконт – 11.24 лв). За пратки от 2 до 5 kg цената до офис е 7.25 лв, а до адрес – 11.96 лв (за населени места без офис на Еконт – 13.77 лв). За пратки от 5 до 10 kg цената до офис е 11.58 лв, а до адрес – 17.76 лв (за населени места без офис на Еконт – 19.93 лв).
  • Към основната цена за доставка на “Еконт” се добавят 0.19 лв за SMS известие;
  • При избор на плащане чрез “Наложен платеж” и доставка с “Еконт”, към стойността на поръчката се добавя такса “Наложен платеж”, в размер на 1.45% върху стойността на поръчката. 
  • При онлайн плащане с карта в сайта, през системата на ОББ – КВС Банк България, чрез PayPal или по банкова сметка, такса “Наложен платеж” не се заплаща.
 • Доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:
  • Основната цена на “Спиди” (с отстъпка за lucky-handmade.com) за доставка до офис, за колетни пратки с тегло до 3 kg за гр. София, е 4.22 лв, а извън София – 4.42 лв. За пратки с тегло от 3 kg до 6 kg, цената за доставка до офис в гр. София е 6.07 лв, а извън София – 6.26 лв. За пратки с тегло от 6 kg до 10 kg, цената за доставка до офис в гр. София е 7.56 лв, а извън София – 7.75 лв.
  • Цената за доставка до адрес на Клиента (с отстъпка за lucky-handmade.com) за пратки с тегло до 1 kg, за територията на гр. София, е 6.14 лв, а извън София – 6.34 лв. За доставка до адрес на пратки с тегло от 1 до 3 kg за територията на гр. София – 7.39 лв, а извън София – 7.58 лв. За доставка до адрес на пратки с тегло от 3 kg до 6 kg, за гр. София – 12.91 лв, а извън София – 13.10 лв. За доставка до адрес на пратки с тегло от 6 kg до 10 kg, за гр. София – 14.27 лв, а извън София – 14.46 лв.
  • При избор на плащане чрез “Наложен платеж” и доставка с фирма “Спиди”, към стойността на поръчката се добавя такса “Наложен платеж”, в размер на 0.60 лв за поръчки на стойност до 100.00 лв или 0.60% за поръчки на по-голяма стойност, независимо от мястото на доставка – до офис или до адрес.
  • При онлайн плащане с карта в сайта, през системата на ОББ – КВС Банк България, чрез PayPal или по банкова сметка, такса “Наложен платеж” не се заплаща.
 • Възможни са леки корекции в цените, в зависимост от наличните отстъпки, тегло на поръчката, допълнителна опаковка, обявена стойност за чупливи пратки като рисувано стъкло и порцелан (за “Еконт” +0,29%, за “Спиди” +0,60% върху стойността на поръчката) и др.
 • Информация за стойността на доставката на конкретна поръчка, може да получите и на телефон: +359 886 54 01 06 или на имейл: info@lucky-handmade.com.
 • При поръчки на стойност над 100.00 лв, доставката до офис на куриерска фирма “Спиди” е безплатна. В този случай, при получаване на поръчката Клиентът заплаща на “Спиди” само стойността на стоката и такса “Наложен платеж” (0.6% върху стойността на стоката), ако избере този начин на плащане.

Доставки в чужбина

Доставки в чужбина (за страните от Европейски съюз) се изпълняват след извършено предварително плащане с карта през акаунт в PayPal или с банков превод, чрез Български пощи или Спиди – DPD. За доставки извън Европейски съюз, с друг оператор или при Ваши специални изисквания, моля свържете се с нас на тел. +359886540106 или на e-mail: info@lucky-handmade.com.

 • Цени за доставка с Български Пощи до пощенски офис в държави от Европейски съюз
  • за поръчки с тегло до 0.5 kg – 19.56 лв (10.00 Евро)
  • за поръчки с тегло от 0.5 kg до 1.0 kg – 27.38 лв (14.00 Евро)
  • за поръчки с тегло от 1.0 до 2.0 kg – 41.07 лв (21.00 Евро)
  • за поръчки с тегло от 2.0 до 5.0 kg (въздушна поща) – 56.72 лв (29.00 Евро), за чупливи стоки (със застраховка) – 86.06 лв (44.00 Евро)
  • за поръчки с тегло над 5.0 kg, моля свържете се с нас на тел. +359886540106 или на e-mail: info@lucky-handmade.com.

Вземане от магазина

Ако желаете, можете да вземете Вашата поръчка от нашия магазин “Лъки Арт” в гр. София, кв. “Гоце Делчев”, ул. “Деян Белишки” 62. След като направите поръчката си онлайн, тя ще бъде запазена три дни в магазина, през които можете да ни посетите и да вземете Вашата покупка.

Плащания

Плащания на продукти, поръчани от онлайн-магазин lucky-handmade.com могат да се извършват по следните начини:

 • Наложен платеж. Този начин за плащане е достъпен само при доставки до България и плащане в лева. Можете да заплатите поръчаната от Вас стока, в брой и или с карта, в офиса на избрания куриер или при доставка до Вашия адрес, заедно с таксата за доставка на избраната от Вас куриерска компания (“Еконт” или “Спиди”). Таксите за доставка на всяка от компаниите можете да видите по-горе. При плащане чрез наложен платеж, в доставката и чрез двете куриерски компании, е включена БЕЗПЛАТНО опцията “Преглед и тест”.
  • При плащане чрез “Наложен платеж”, моля изискайте от куриера разписка за “Пощенски паричен превод”. Тази разписка заменя фискалния бон и молим да я запазите, в случай, че решите да се откажете от покупката в законовия 14-дневен срок.
 • Онлайн плащане с карта (Виртуален ПОС). Възможно е само за плащане в лева от България. Онлайн плащането с карта е най-изгодният начин на плащане, тъй като доставката е възможно най-евтина, без допълнителни такси. Плащането с карта е подходящо и когато желаете поръчката да бъде изпратена на адрес, различен от Вашия или когато желаете да направите изненада или подарък. Също така, ако не искате да плащате на куриера. Онлайн плащанията с карта се извършват през защитения платежен портал на ОББ – КВС Банк България. Lucky-handmade.com няма достъп до данните на Вашата банкова карта. Такъв достъп има само ОББ – КВС Банк България, през чиято защитена платежна система се извършва плащането. Приемат се карти Visa и Mastercard.
 • Плащане с Paypal. Възможно е само плащане в евро, от България или от чужбина. Това е една от най-популярните и доказано сигурни платформи за електронни разплащания чрез дебитни или кредитни карти в целия свят. Цената на Вашата поръчка и доставка ще бъдат преизчислени в Евро, с допълнително начеслена такса за трансакция и конвертиране на валутата. За плащането ще бъдете пренасочени към страницата за плащане на PayPal, като се изисква да имате акаунт в PayPal или да създадете нов. Ние нямаме достъп до Вашите данни при плащане с PayPal, те се съхраняват само във Вашия акаунт.
 • При онлайн плащане с карта или чрез PayPal, с поръчката ще Ви бъде изпратен и фискален касов бон.
 • Плащане по банков път. Възможно е плащане в лева или евро, от България или от чужбина. Този метод на плащане също е много изгоден, като поръчката ще Ви бъде изпратена след получаване на плащането по сметка, за което незабавно ще получите имейл. Можете да заплатите поръчаната от Вас стока по банков път, на банковата сметка на Търговеца – Терратех ЕООД, собственик на онлайн-магазин lucky-handmade.com: IBAN: BG91UNCR75271000569513; BIC (SWIFT): UNCRBGSF; Уникредит Булбанк, Титуляр – Терратех ЕООД.
  • При онлайн плащане с карта или чрез PayPal, заедно с поръчката ще Ви бъде изпратен фискален касов бон, който молим да запазите, в случай, че решите да се откажете от покупката в законовия 14-дневен срок.
  • При онлайн плащане с карта, по банкова сметка или чрез PayPal, цената за доставка е включена в стойността на поръчката и Вие на плащате на доставящата компания.
 • Плащане при вземане от магазина. Възможно е само плащане в лева. При избор на този начин на плащане, Вашата поръчка ще бъде запазена в магазин “Лъки Арт” за срок от три дни. Не се начислява доставка и допълнителни такси. Посетете магазина в този срок, за да вземете и платите Вашата поръчка. Адрес на магазин “Лъки Арт”: гр. София, кв. “Гоце Делчев”, ул. “Деян Белишки” 62.

За да проверите стойността на доставката, преди да решите дали да закупите даден продукт, можете да го добавите в количката (бутон “Купи”), след което ще видите основната стойност на доставката до адрес или до офис на двете куриерски компании.

Преглед и тест

 • При доставка със “Спиди” и плащане с “Наложен платеж”, опцията “Преглед и тест” е безплатна и е включена в доставката.
 • При плащания, различни от “Наложен платеж”, куриерска фирма “Спиди” начислява допълнителна такса от 1.20 лв за “Преглед и тест”, затова тази опция не е включена при доставка със “Спиди” и онлайн плащане с карта, през PayPal или по банкова сметка.
 • При доставка с “Еконт”, опцията “Преглед и тест” е включена, независимо от начина на плащане.
 • При доставка до автомат на “Спиди” или “Еконт”, опцията “Преглед и тест” не се предлага.
 • При доставки в чужбина, чрез “Български пощи”, опцията “Преглед и тест” не се предлага.

Връщане на средства при връщане на стока

Подробности за връщането на платените от Вас средства, при връщане на закупената стока, можете да намерите на страница “Връщане на стока”.